"Karczma" Bolewsław Leśmian

“Między niebem a piekłem, wśród słynnych bezdroży,... ...Stoi karczma,...”

blisko Sandomierza

"Karczma" Bolewsław Leśmian

“Między niebem a piekłem, wśród słynnych bezdroży,... ...Stoi karczma,...”

Przykładowa propozycja menu weselne na 2018 rok.

Uroczysty obiad serwowany

Zupa (jedna do wyboru):

Wykwintny bulion złocisty z makaronem i świeżą pietruszką;
Kremowa zupa z pomidorów z zielonym pesto;
Veloute pieczarkowe z prażonymi migdałami;
Zupa chrzanowa z chipsami bekonowymi i grzankami.

Dania główne (jedna propozycja do wyboru):

Medaliony ze schabu w sosie grzybowym;
Soczysty karczek we własnym sosie pieczeniowym;
Filet z kurczęcia szpilowany mozzarellą i pieczarkami w sosie śmietanowym;
Polędwiczki w musie z boczku.

Dodatki do wyboru:

Ziemniaki z masełkiem i koperkiem;
Ryż z warzywami;
Kluski śląskie;
Kasza gryczana z warzywami.

Surówki do wyboru:

Surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem inny warzyw;
Surówka z białej kapusty;
Surówka z marchewki i jabłuszka;
Surówka z buraczków ćwikłowych.

I Kolacja gorąca (jedna propozycja do wyboru):

Dorsz atlantycki w sosie z zielonego pieprzu podany z ryżem z nutą warzyw i surówką;
Potrawka z indyka podana na duszonych warzywach z okraszonym ryżem i surówką.

II Kolacja gorąca (jedna propozycja do wyboru):

Filet nadziewany serem mozzarellą i suszonymi pomidorami podany na musie pieczarkowym z kluseczkami śląskimi i surówką;
Kofty drobiowe w towarzystwie sosu tzatziki, kluseczek śląskich i surówki;
Schab faszerowany mięsem drobiowym podany w sosie bazyliowym z kluseczkami śląskimi i surówką.

III Kolacja gorąca (jedna propozycja do wyboru):

Rubinowy barszczyk czerwony z pasztecikiem;
Rubinowy barszczyk czerwony z krokiecikiem z mięsem i nutą kiszonej kapusty;
Staropolski żur z jajkiem i kiełbaską.

IV Zakąska ciepła ( jedna propozycja do wyboru):

Dorsz atlantycki w panierce po grecku;
Polędwiczka wieprzowa Sous Vide podana z sosem serowym;
Pieczarka faszerowana serem z dipem czosnkowym;
Roladka drobiowa z żurawiną podana na chutney z warzyw.

Zakąski zimne (uzupełniamy przez czas trwania przyjęcia):

Schab faszerowany śliwką kalifornijską, polędwiczki faszerowane, rolada z wyśmienitego bekonu, pasztet domowy, szynka;
Terrina z wędzonego łososia lub babeczki łososiowe;
Fantazyjne śledziki w trzech smakach: śledzie w śmietanie z jabłkiem, śledzie na salsie warzywnej, śledzie z cebulką w oleju;
Tymbaliki wieprzowe z nutą cytryny lub tymbaliki drobiowe;
Tradycyjna sałatka jarzynowa lub brokułowi lub..
Drzewko szczęścia podane na sosie tatarskim;
Galantyna z kurczaka z dipem czosnkowym;
Koreczki drobiowe w smaku słodko-ostrym: mięso drobiowe, ananas, papryka, cebulka marynowana'
Pieczywo jasne i ciemne.

Owoce – cytrusy i owoce sezonowe.

Napoje zimne (bez ograniczeń):

Napoje gazowane: pepsi, mirinda;
Soki pomarańczowe i jabłkowe;
Woda niegazowana z cytryną i miętą.

Napoje gorące (bez ograniczeń):

Kawa;
Herbata.

 

Menu Weselne

Wersja podstawowa z ciastem domowym serwowanym na stołach na paterach (ciasto uzupełniamy) - 185zł/os.

W ramach naszej oferty zapewniamy:

Tradycyjne przywitanie Pary Młodej chlebem i solą;
Powitanie gości toastem weselnym;
Komfortowy pokój dla Nowożeńców;
Nakrycia i bieliznę stołową;
Bezpłatny monitorowany parking;
Całonocną profesjonalną obsługę kelnerską;
Dzieci do 3 roku życia – gratis;
Dzieci do lat 10 - 50% zniżki.

W przypadku przyjęć organizowanych w okresie zimowym (od listopada do marca) dajemy 5% rabatu.

Dodatkowo proponujemy:

Stół wiejski składający się z płyty zimnej i płyty ciepłej;
Słodki bufet z deserami – 8zł/os;
Ciasta na wynos: 0,5kg- 12,50zł za pojemniczek;
Fontannę czekoladową;
Drink bar z profesjonalnym barmanem;
Kącik alkoholowy;
Fontannę alkoholową;
Pieczony prosiak;
Deser lodowy z bitą śmietaną i polewa owocową – 8 zł/ os.

Słodki bufet:

Bankietówki: malinowe (w sezonie), brzoskwiniowe, tiramisu, czarny las, milka, panna cotta;
Babeczki małe: truskawkowe, brzoskwiniowe, orzechowe, kokosowe, czekoladowe, toffi, z owocami;
Babeczki duże: z owocami, śmietankowe;
Trufle: czekoladowo-orzechowe, czekoladowe z wiśniami;
Rurki z kremem waniliowym;
Mufinki;
Ciasteczka: całuski, amazonki, tygryski;
Ciasto: paryska mgiełka lub ciasto Brownie.

Cena: 8zł od osoby.

Fontanna czekoladowa

Belgijska czekolada z różnymi owocami – mandarynki, ananasy, brzoskwinie, kiwi, banany, owoce sezonowe, biszkopciki, pianki.

Cena: 8zł od osoby.

Fontanna alkoholowa

Wynajem - 250zł.

Stół wiejski

Mięsiwa i wędzonki na zimno: kiełbasa swojska, boczek wędzony, szynka wędzona, żebro wędzone, kiełbasa wiejska-krakowska parzona, pasztetowa, salceson, kaszanka, pieczeń rzymska, smalec ze skwarkami , ogórki kiszone, pieczarki marynowane, chleb wiejski , udziec wieprzowy, sos czosnkowy, sos żurawinowy,

Dania na ciepło: golonka pieczona, pierogi ruskie, pierogi z mięsem, pierogi z mięsem i kapustą , kapusta zasmażana, flaczki w kociołku, żeberka.

Cena stołu wiejskiego:

100 - 140 osób - 1800zł

140 - 180 osób - 2300zł

180 - 210 osób – 2700zł

Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty.

Szybki kontakt

Karczma Jandura

ul. Gorzycka 46, 39-432 Trześń
(koło Sandomierza)

Recepcja, Bar: (+48) 663 960 510
Organizacja imprez: (+48) 697 171 630 , (+48) 697 171 631

E-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Udogodnienia

wi fi master card visa

Akceptujemy płatności kartami Master Card i Visa.
Na terenie całego obiektu udostępniamy Państwu
bezpłatny internet bezprzewodowy Wi-Fi.
Przy Karczmie znajduje się ogrodzony, monitorowany
parking dla naszych Gości.

Polecamy

polecamy altur

Przewozy autokarowe na terenie kraju i poza jego
granicami. Nowoczesna i komfortowa flota pojazdów
zapewni Państwu bezpieczną i wygodną podróż.


(C) 2012 - 2017

Karczma Jandura | realizacja medox.pl | Polityka cookies